juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

God fortsättning alla som nu vilat ut efter Nyårsfest av olika slag.

Publicerad 2015-01-02 22:19:12 i Allmänt,

Hoppas att ni mår bra och att er Nyårsnatt var härlig. Vi avnjöt en sagolik middag på en Asiatisk restaurang; Jolly som ligger på Kupfergraben mittemot "Museum ön". Det var första gången vi åt Pekinganka "på riktigt" och det var en minnesvärd mat och smak upplevelse. Personalen och miljön var jätte trevlig och stämmningen på topp inför nedräkningen av 2014. Ute var det friskt och lite regn i luften-snön som föll för någon dag sedan har lika snabbt försvunnit.Folk kom i massor från alla håll och kanter och man skjuter smällare och fyrverkerier precis överallt och hur som helst. Den som har krigs minnen och /eller är rädd för höga ljud och stora folkmassor gör sig icke besvär en kväll som denna ! Stora delar av Berlin mot Brandenburger Tor är avspärrade med stängsel och poliser, ambulanser och brandkår. (Jag undrar vad denna nota går på ?! För att inte tala om dagen efter- så mycket skräp, glas ,flaskor hattar , serpentiner, mat ,förpackningar , tom soffor ligger i driver på trottoarer ,gator och torg..Vi hoppas att det ej kommer snö innan man har städat upp ,vi är lite rädda för punka när vi ska ut på äventyr med volvon ! ) Hur som helst- och trots detta- så många människor på nästan samma plats och ganska mycket alkohol,allt från egen medhavd flaska till inovativa typer som pallat upp ett bord ,lagt på en duk och säljer egna inköpta flaskor till de som passerar ,så var det i det stora hela mycket städat och välorganiserat ,samt glada miner utan slagsmål eller röj i den bemärkelsen! Vi stannade vid ; In den Ministerngärten / Ebertstrasse mot ett staket med blicken mot Brandenburger Tor. (Brandenburger Tor området stängs när festområdet är fullt ). Folk från alla världens hörn trängdes på minimala ytor, med hundar, barn, höggravida och gamla-alla önskar varandra Gott nytt och skålar. Hela gatan kokade och smällde långt innan 12 slaget- för att sedan braka loss ordentligt prick 12 ! Det var en häftig känsla och ett helt galet fyrverkeri ! Långt efteråt och hela vägen hem skjöts det friskt -vi hoppade över att gå på klubb och dansa denna gång :) Njöt av att komma "hem" till vår lilla lya efter en hyffsad säker taxi färd till Marheinikeplatz 4 . Nyårsdagen var solig och klar.Mannen och jag gick en lång promenad och sedan anslöt sonen när vi lockade med Mustafas Gemüse kebab-en världskänd pytteliten kebab kiosk vid Mehringdam..denna gången köade vi i futtiga 45 minuter och solen hann nästan gå ner ! Men det var det värt . Hoppas att er start på det Nya året var lika bra som våran.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela