juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Gott Nytt år ! Eller "Guten Rutsch "som man säger här!

Publicerad 2014-12-31 18:24:14 i GOTT SLUT!,

Jag har promenerat på Bergmanstrasse och insupit smällare, currywurst doft , alla människor från olika håll och kanter ( I våran trakt /Kreuzberg lever ca 30% från olika nationaliteter ). Jag har handlat goda ostar och färska kryddor samt fantastiskt lamm och kyckling från den närmsta lilla "Turkiska mini livs." Vatten och öl från en annan supermarkt, färskt bröd från bagaren runt hörnet och olika kryddor  hittade jag på en helt otrolig affär runt hörnet som enbart har ekologiska och biodynamiska produkter, allt från smink, barnmat,drycker, kakor , pålägg, kött , fisk , ägg och mjölk produkter till färska grönsaker, frukt och vinsorter-helt fantastiskt ! (Och inte alls så dyrt!))
 
Mannen har ont i foten efter all flytt och trappor utan hiss..vilat mest hela dagen och sonen är så nöjd i sitt krypin..Ville boka ett Hamam för kvinnor den sista detta 2014,  för att liksom "skrubba" av mig det gamla året och börja "som ny" inför 2015- men fler verkade ha samma ide-det var fullbokat  så jag promenerade istället !
 
Nu är vi klara för en härlig Nyårsmiddag på stan.. Vi har beställt bord på en fin Asiatisk Restaurang och sedan ska vi trängas på Brandenburger Tor !Allt det bästa till ER från OSS.
Vi hoppas att ni får en ljuvlig kväll, ett gott slut och ett fantastiskt Nytt 2015 !

Hemtrevligt i Kreuzberg

Publicerad 2014-12-29 22:57:00 i Allmänt,

Det blir lite o ordning i mina inlägg...Vi har inte haft någon uppkoppling och först nu kan jag gå igenom bilder och sortera lite tankar. Igår em anlände vi i Kreuzberg. Den vänlige men smått förvirrade Fransmannen som är vår hyresvärd tog emot oss på Marhenikeplatz 4 och ville genast hjälpa oss med packningen. Bilen var som ni vet proppfull och han valde den största och tyngsta resväskan=min! Vi andra började lyfta ut resten och sätta in i porten-Fransmannen dröjde läääänge innan han kom åter till oss.Han stirrade stort på högen av kartonger ,musikinstrument, datorer och målarpenslar..Vet ni att det är en möblerad lägenhet som ni ska hyra (Tänk Tyska med fransk brytning..allo allo emliga armen) utbrister han medan svetten rinner över pannan,fast det var minusgrader ute ...Jo det visste vi ju, men ändå, ni vet hur svårt det är att packa lätt,det har vi redan konstaterat! När vi sedan gemensamt bär upp fler saker så visar det sig att vi bor 5 trappor upp närmast vinden och himlen och kyrktornet ,fast utan hiss! Även denna gång har vår hjälpberedde hyresvärd valt en av de tyngre emballagen.Han stannar flåsande på våning 4 och beordrar en paus sammtidigt som han väser att det ABSOLUT inte är någon som helst fara eller problem för honom att utföra detta..vi stretar vidare och kommer till slut upp i vårat "Nest" som betyder bo på Tyska (fågelbo närmare bestämt ). En härlig fräsch nyrenoverad lägenhet i en gammal fastighet ,vilket betyder högt i tak, mycket ljusinsläpp genom flera fönster ,gamla fina trätiljor och stora element..alltså ingen golv värme och kalldrag ! Långkallingar och inneskor is the thing här ! Modernt kök , öppen matplats mot vardagsrum, ett större sovrum som har stort arbetsbord samt ett litet extra utrymme till garderob och förvaring. Det andra sovrummet till sonen är mindre , men har bra arbetsyta till dator och andra livsnödvändigheter i en 14 årings liv, garderob och skjysst bäddsoffa samt lite små förvaring-han har installerat sig super bra och fått det både hemtrevligt och mysigt med sina egna saker. Badrummet har 2 handfat och både badkar och dusch. Vi känner oss hemma! Tack ni som bidragit till denna känsla-allt från badrumsmattan på iskalla stengolv, till god marmelad och fina servetter mm! !

FRAMME !

Publicerad 2014-12-29 21:45:00 i Allmänt,

Vi har åkt över vackra broar i solen, sett vindkraftverk absolut stilla, flera hundra rader av solfångare och vitpudrade skogar.. till ett härligt återseende i Hamburg, med min älskade kusin Ina med familj som ordnat ett sent Abendbroot (middag) till oss .Efter en lika ljuvlig frukost så bar det iväg mot vårt nya "hem". Marheinikeplatz 4 i Kreuzberg.

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela