juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Vi är framme !

Publicerad 2016-03-22 04:52:16 i Allmänt,

Resan gick bra , något jetlaggade ska vi från flygplatsen ta  Maglevtåget , ett av världens snabbaste magnettåg. ( innan vi kliver på sker en säkerhets kontroll . 5 uppspelta kvinnliga vakter ser mannens kniv i resväskan . Höga ordväxlingar och frågetecken uppstår . Mannen säger 10 gånger ; det är till frukten , och så rabblar han upp all sorters goda frukter - precis som om det skulle förmildra omständigheterna kring själva innehavandet av kniven 😂😂😂 , det slutar att han lämnar kniven hos de glada vakterna !)Med 431km /h tar " Maglev"oss sedan på 8 minuter in till Shanghai och knutpunkten för vidare transport med tunnelbana mot People square. Vid den forna Japanska delen av Schanghai låg tidigare en galopp bana , här finns 60 utgångar att välja på!
Det är som myrornas krig i tunnelbanan och då vi absolut inte kan förstå ( och absolut ingen kan förklara ) hur man skaffar ett laddbart Metro kort , nöjer vi oss med en enkel pappers biljett . Väl framme möter oss skyskrapor,ganska okej luft och magnolia blommor .
 Hotellet Le Meridien ger oss ett rum på våning 46 av 66 , frukostbuffé ( som är galet bra ) och tillgång till ljuvlig relax , swimmingpool och utsikt över Schanghai .
Det känns overkligt - men fantastiskt att vara på andra sidan  jorden ! 
Vi ger oss ut på stan för att inte somna och känner ganska snart i luftrören att vi bör ha masker . Sonens astma blommar upp på nolltid , så  vi preparerar oss  alla med munskydd.Trots det låter vi som tunga rökare på kvällen , efter spännande, enkel  lunch(omelett m räkor och ris + olika fläskrätter ) och avancerade språkförbistringar till kvällens middag (hot pot ). Innan vi somnar tar vi en härlig dusch  i badrummet  som har glasvägg så att man kan se utsikten samtidigt , och avrundar med en drink i skybaren ! Godnatt och hörs imorgon . Kommentarer

Postat av: marit

Publicerad 2016-03-23 17:21:35

Ha ha du får vara glad att det var kniven som lämnades till de vaktade damerna och inte maken O ;) ;)
kram påre <3

Svar: 😂
Cissi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela