juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Pudong .

Publicerad 2016-03-27 17:07:49 i Allmänt,

Så galet, galet ,galet ! 
Vi tar en surrealistisk slags undervatten tåg tunnel från The Bund sidan till Pudong sidan . De har smyckat tunneln med neon ljus och ljud eller psykedelisk musik . På andra sidan möts vi av ett annat Shanghai - " renare" , luftigare och mer ordnade gator och kvarter , inga lilongs i buisness kvarteren med pott tömmare här inte 😉 ! Det hela känns surrealistiskt , nästan som Star Wars , med broar över motorvägar och omringade av skyskrapor eller otroligt moderna Mals , biografer och restauranger med mat från ( nästan ) hela världen . Vi äter lunch på ett ställe med Hongkong mat , platta nudlar med strimlad biff i smakrik buljong ,  Kyckling gryta med chili ,koriander och nötter , stekt anka  med the kokt ägg ,sval öl och kokos sorbe dryck . Mätta slingrar vi oss i kön till Shanghai World   Financial center med 101 våningar .. Det är otroligt att se Shanghai uppifrån och svindlande högt med delvis glasade golv så att man kan se neråt när man går på utsikts plattformen . När jag tittar ut ser jag fönsterputsare utanför i en " korg " 😱 ! 

Högst betalda ? Högst försäkrade ? Högst säkert förankrade , hoppas vi ! 
Så småningom åker vi till "andra sidan ".Vi promenerar på The Bund i solnedgången och äter liten middag på en italiensk kvarters krog . Innan vi går hem ser vi  Pudongs  skyskrapor i alla färger . Imorgon bär det av till Peking !


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela