juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att fĂ„ prova pĂ„ att bo utomlands , gĂ€rna i Tyskland, dĂ„ vi har anknytning dit.Mina förĂ€ldrar som bĂ„da Ă€r Tyska invandrare har gett mig den bĂ€sta "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. DĂ„ min man ville plugga i DĂŒsseldorf under 3 mĂ„nader sĂ„ tĂ€nkte vi till ! Ska jag vara sjĂ€lv med tonĂ„ringen hemma? Nej tack.( och detta Ă€r ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istĂ€llet för detta eviga "det gör vi sedan", nĂ€r barnen blivit Ă€ldre, nĂ€r gammal behövande slĂ€kt ej finns, nĂ€r ditt och nĂ€r datt etc..., ni kĂ€nner sĂ€kert igen resonemanget.Nu Ă€r NU och nu mĂ„r VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - hĂ€ng med om du vill!

Pudong utsikt och The Bund . Smakprov

Publicerad 2016-03-22 05:20:43 i AllmÀnt,


Godmorgon . Mycket utbud av det mesta och av detta vill jag oftast inte veta frĂ„n vart 😳!  
I Kina Ă€ter man allt pĂ„ land utom bilar , allt i luften utom flygplan och allt i havet utom bĂ„tar - vissa saker kĂ€nner jag igen ( Ovomaltine kopian tex) , men mĂ„nga " hemliga " saker pĂ„ menyer och i roliga affĂ€rer kan man inte hĂ€rleda till nĂ„gonting .. 
Trafiken Ă€r galen och delvis ologisk , trots det fetaste trafikljusen , poliser OCH trafik vakter kör man i regel som man tycker passar . Skyskraporna pĂ„ andra sidan floden speglar sig knappt i det smutsiga vattnet men Ă€r Ă€ndĂ„ som en magisk hĂ€gring ( med svensk fögring i framkant 😉) Toaletterna Ă€r som de"ska" men för sĂ€kerhets skull utrustade med grilltĂ„ng ! Hej hopp & hörs igen . 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu Àr vi hÀr.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela