juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Godmorgon .

Publicerad 2016-04-09 13:09:11 i Allmänt,Mannen och jag går upp tidigt för en promenad runt den välkända och av de inhemska välbesökta stråken runt Houiai sjön . Här träffas man till frukost i en Taichi , dans , jogging, prat  eller fiske stund . Man har ett ute gym samt pingis bord i parken på andra sidan sjön, och flertalet pekingbor tar sitt morgon dopp här ( trots förbud mot både bad och fiske) oavsett väder ! Flera gånger hör vi även ett starkt ; oaaaah rop , över sjön , det verkar vara en del av någon" lung  jumpa " , som ingen tar någon notis över när dagen gryr . Vi hinner lokalisera ett cykel uthyrnings ställe , då man med de 2 cyklarna vi fått låna av hotellet behöver komplettera och byta ut den ena , 

 om vi ska kunna göra vår planerade cykel tur idag . Vi far åter till hotellet efter att vi sett att trumtornet först öppnar senare , nu vankas hotellets frukost och väckning av sonen . Återkommer senare om dagens utflykt . 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela