juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Sjukhus i Berlin

Publicerad 2015-07-12 19:34:00 i Allmänt,

Från första besöket hos allmän läkaren blev det 2 remisser i handen . 1 till  öron , näsa hals specialist och en1 till barnläkaren.  Detta skriver alltså allmän läkaren ut direkt till patienten( direkt i handen) som sedan själv kontaktar de enheterna  och beställer tid . Sagt och gjort och inom 1 vecka fick jag tider till båda !!! ( jämför tillväga gångs sättet med Sverige och förundras ) Efter många turer och antal blodprover , palperingar , ultraljud och undersökningar  hos dessa , sitter vi nu på Charite sjukhuset , Louisenstraße ,Berlin . Inskrivning = formulär , EU sjuk kort ,pass och frågor . Tar med min " akt" till nästa hus , där vi väntar på att syster Ester registrerar oss och frågar mer och samma frågor igen . Aktmappen blir något tjockare . Väntar sedan på doktorn . Hon frågar ännu mer frågor samt gör ytterligare undersökningar . Hon har snubblat över toxoplasmos bakterier och undrar om Operation ska göras alls ...?. Ny väntan då specialist blir kontaktad . Vi hänvisas ändå till Narkos doktorn som går igenom ännu mer info och ställer samma frågor som de andra och några till...hos samtliga parter har jag skrivit under om att jag förstår alla risker som kan inträffa under en operation , det känns lite obehagligt , så konkret ! 
Vi kom 7.30 till inskrivningen och efter att vi gjort allt ovanstående med ett avslutande besök  hos syster Ester, nu  med en rejält tjock akt , och en OP tid nästkommande dag kl 9,  hade klockan hunnit bli 16.30 . Puh , det funkar annorlunda i Sverige ,i alla fall vad jag vet ... Men nu så . Väntar vi igen fast på själva operationen . Fortsättning följer .


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela