juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Hundliv i Berlin

Publicerad 2015-02-18 21:44:13 i Allmänt,

Att vara hund i Berlin måste vara härligt !
Man är välkommen i gallerier, affärer, barer och cafeer ,nästan överallt.
Sällan är man  kopplad. (Lagstadgat att man ska koppla hunden-få som följer den lagen)
Glatt skuttar  man  runt i parker, på trottoarer och i tunnelbanan.
På själva tåget finns anvisningar om att hunden behöver munkorg- ser man dock sällan någon hund ha.
Det som slår mig är att hundarna , oavsett ras och storlek, ständigt är "glada" och sällan morrar, skäller och inte "attackerar" (varandra eller människor).De springer inte heller fram till människor,hoppar inte upp  på vare sig husse , matte eller främlingar...När ägaren kallar på sin hund ,mjukt och stilla -kommer den i regel genast..
Fascinerande..vad gjorde jag  för fel som hundägare ? (oftast glad-och "hoppig" på andra ,morrade på de som han inte gillar och "mopsar" och lyssnade sällan : )
 
Var är alla allergiker här?
Var finns "miljö och hälsas" riktlinjer ?
Alla hundrädda ?
 
I de finare och större affärerna finns möjligheter till egna hundboxar ,stor som liten, i en lugn vrå .
Och även möjlighet till att komma något längre in i köpcentret -men  inte ända fram..utanför finns en fin plats med vatten och tydlig markering för andra -här är hundens plats-respektera det ,tack !
Hundliv här är nog inget hundliv alls, i vår bemärkelse av vad hundliv står för alltså--
 
En lite detalj bara..då hundägarna och hunden är så trygga med" lojja livet" ,så är hundägarna alltid längre bort än själva hunden. När hunden  uträttar sina behov  ,så är det ingen som tar upp.Resultatet blir  att det precis överallt ligger stora och små högar .Belysningen är inte heller alltid bra på trottoarer och gångväger ,så när mörkret lagt sig och man är på väg hem, får man ofta en obehaglig  överraskning på köpet ! När dagen gryr ser man hund"spår" kors och tvärs ,efter människor som trampat runt i deras lämningar,barnvagns däck ,cykelhjul ,stora fötter,joggingskor ...Berlinarna är som ni vet ganska toleranta-men nu verkar tom deras mått vara rågat.Och så har man nu ett nytt lagförslag på gång:
1.Hundägare ska betala en avgift
2.Hundägare äro skyldiga att ta upp efter sin hund
3..Man ska anställa personer som till yrket ska se till att lagen följs, dvs att man ska koppla hunden och att man ska ta upp efter hunden.
 
Stor debatt i ämnet och de flesta tycker väll att det är "ok". Myndigheten som ska ansvara för detta arbete menar dock att de behöver fler anställda till uppdraget och frågar sig hur man ska kunna "bevisa" att just den fyrfota vännen lagt just den stora högen ? Man befarar konflikter och sura miner och dåligt mandat för att bötfälla.
En intressant tanke/åsikt  från flera hundägare och flera kennelklubbar : Att det är ok med avgift och "bajslagen" -men att koppla hunden är absolut något de kommer att strida emot- att koppla en hund strider mot djurets rättigheter...Fortsättning följer kan jag tro.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Wenche

Publicerad 2015-02-19 10:15:52

Jättebra! Så skulle alla hundar ha det....men ta upp efter sina hundar får dom allt ta och lära sig!

Svar: :) kram på rej! //C
Cissi

Postat av: Regina

Publicerad 2015-02-21 18:23:49

Hej Cissi det är nog så att hundlivet här i spanien liknar det i Berlin,iallafall om man jämför "högarna" tyvärr!Men man har börjat med skyltar "no caca de perros"och att sätta upp påsbehållarna.Men vem bryr sig??

Svar: Mm skönt att jag inte är hundägare längre 🐶
Cissi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela