juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Bästa Kaffet!

Publicerad 2015-02-09 12:13:00 i Allmänt,

Nu har vi hittat det bästa sättet och smaken på kaffet .Tar lite tid ,men det är det värt,varför stressa  när man inte behöver ? Det blir nästan lite meditativt och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge . Ville återkoppla det lite kort , och förbereda eventuella besökare :nu finns det möjlighet att dricka både snabb pulver kaffe OCH "riktigt "kok (?)kaffe. Sonens räliga förkylning har börjat lägga sig och hans vinterlov är slut .vi kunde varva en del utflykter med hemma stunder ,vila och skola för mig och maken i alla fall  Vi har även kunnat ta emot besök och bjudit på kaffe hemma i lägenheten (vänner från Spanien ,inom filmbranschen som nyligen fått en dotter och nu pendlar /bor delvis i Berlin &l Leipzig.) Maken och jag kunde också glädjas åt att få komma hem till en familj från sonens klass  på en härlig kaffe stund .Frun i huset kommer från München och herrn är en äkta västberlinare .det vankades hembakad nöt och sötkastanjs tårta med kaffe i tysk "Wohngenossenschaft"lägenhet .Kanske något för Sverige att ta efter ?Vi har mig veterligen enbart 1 sådan förening i Stockholm och det är SKB .alltså en cooperativ förening utan vinstdrivande syfte där hyran och kö/medlemsavgifter oavkortat går tillbaka till fastigheten/cooperativet. Man kan ärva /ge sin köplats el lägenhet  till familjemedlemmar och alla kan stå i denna kö .Just nu är det stop för nya medlemmar då lägenheterna inte räcker till  och man kan inte heller bygga mer i nuläget. Fastigheterna är otroligt väl skötta och grönområden,cykel och bilparkeringar ,sopplaceringarna runt om likaså. Fler av dessa cooperativa bostadsprojekt och färre privata och kommunala skulle säkert lösa en hel del bostadsproblem i framförallt Stockholm tror  jag ! Återkommer snart om spännande utflykt i Berlins underjordiska tunnlar -tills dess -ha det bra .
 

Kommentarer

Postat av: Regina

Publicerad 2015-02-12 08:33:29

O, kära Cissi,så har vi bryggd kaffe i tidernas begynnelse,minns mormor vid spisen med,kokande vatten i vattenkitteln i handen,mycket noga med att hälla runt i filtern,varje gång ,så att allt spolades över på nytt och inte en gnutta av kaffearomen skulle gå förlorat.F.ö bryggdes det i en fin Meissenkaffekanna,som spolades med hett vatten innan. PUK mamma

Svar: Vilka härliga minnen mamma..så nu har även vår familj lite "pyssel" vid spisen på gammeldags vis <3 Kram
Cissi

Postat av: Regina

Publicerad 2015-02-13 18:31:34

Cissi,inatt kom jag ihåg att det tillhörde "eine Kaffemütze "till kaffedrickandets ceremonier.Det var en slags tjock fodrat huva som passade på kannan och täckte den helt,för att hålla kannan och kaffet varmt.Jag kommer EXAKT ihåg,lukten av denna "Mütze" -varm och kaffe-mysigt!! Puss!!Svar: :):):)
Cissi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela