juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

2 glädjeämnen just nu...Huvudfotingar och vårkänslor

Publicerad 2015-04-12 20:23:14 i Allmänt,

Hej på er ! Nu är vi som sagt "hemma" igen - samma kvarter, samma fastighet ,men mindre motion ! På första våningen bor vi nu i  en något större lägenhet med samma stil och smak som vår käre fastighetsägare står för även denna gång .(den franske något förvirrande och charmerande konstintresserade..ni vet..)
En genomgång skulle ha skett dagen efter vi kommit åter.Vi väntade och väntade men det kom aldrig något sms ang " lägenhetsgenomgång."Till slut sände jag en hälsning till vår hyresvärd och frågade om vi skulle ta det formella på måndag istället.(han var tidigare något stressad över att vara "barnvakt" till sin egna son-så jag tänkte att han kanske behövde helgen på sig för att vila sina nerver lite). Han ringde upp omgående och bad 10000 gånger om ursäkt för att han ej hört av sig-han hade haft en usel dag och ingen tid över att kontakta oss. Vi bestämde  att ses nästkommande dag . Punktligt kl 10 möttes vi så,  för att räkna gafflar ,lampor och prata konst ,samt vikten av att dra ner värmen på elementen,inte prata högt med öppet fönster efter kl 22 och absolut INTE rensa förstoppat rör i badrummet ..att släcka levande ljus är viktigt generellt och i synnerhet om man inte har brandvarnare..check.Nu har vi skrivit på kontraktet och vi finner oss lyckliga även 4 trappor ner. Ännu granne med stiliga Passionskyrkan  snett underifrån och gården runt om kyrkan  och med lite gatu och torg glimtar från mannens och mitt sov & arbetsrum. När vi avslutningsvis bytte postfack, fiskade vår långa hyresvärd upp ett stort kuvert från den gamla postlådan..och se där: En hälsning från min älskade Förskola ! Tack alla ljuvliga barn för era härliga bilder -jag blev såå glad!
 
Imorgon börjar allvaret igen. Skola ,träning och arbete på sonens skola.Vårbasar kvarstår och mycket annat ska hinnas med.Vi samlar krafter i ett vårvarmt Berlin-uteservering i solen ,glassköer som ringlar upp för gatan ,blommor ,moppar och ett snabbt besök av mannens fd affärskollega med fru...härligt med solglasögon och mindre kläder..Vi hoppas att våren är här för att stanna nu. Även hos er ! Ha en fin vecka !

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela