juliniberlin.blogg.se

Vi har alltid önskat att få prova på att bo utomlands , gärna i Tyskland, då vi har anknytning dit.Mina föräldrar som båda är Tyska invandrare har gett mig den bästa "basen" att uppskatta detta stora Europeiska land, dess kultur, mat, traditioner mm. Då min man ville plugga i Düsseldorf under 3 månader så tänkte vi till ! Ska jag vara själv med tonåringen hemma? Nej tack.( och detta är ömsesidigt.) Ska mannen pendla? Hur skulle det se ut om vi tog en tid tillsammans nu istället för detta eviga "det gör vi sedan", när barnen blivit äldre, när gammal behövande släkt ej finns, när ditt och när datt etc..., ni känner säkert igen resonemanget.Nu är NU och nu mår VI bra och har möjlighet. ..nu kör vi - häng med om du vill!

Pepparkaksgummor & gubbar

Publicerad 2014-12-16 00:17:00 i Allmänt,

Intensiv dag med fin Lucia stämmning och besök i stan som var ganska sorgligt.Min gudfar har det besvärligt just nu och vi är fler som försöker hjälpa till så gott vi kan -för att han ska få ett värdigt liv och må bra. Det är inte lätt ,och jag slås av tanken: vad gör alla de som inte har vänner, släkt familj eller andra anhöriga ?
Olikheter och skillnader i Sverige -ser det likadant ut i Berlin ? Finns det andra skyddsnät ?Hur funkar det sociala nätverket ? Bara "naken" kulturen är milsvidd från oss svenskar, FAST den svenska synden är så känd ! Hmm , spännande fortsättning följer i temat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cissi

Jag och min familj,provar att bo ,leva & plugga i Berlin för en stund .Annars jobbar, finns och trivs jag bra i Sollentuna! Men just nu är vi här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela